Зеленський анонсує тепловикам списання боргів перед «Нафтогазом» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеленський анонсує тепловикам списання боргів перед «Нафтогазом»

Казна та Політика
362
Президент Володимир Зеленський анонсував, що найближчим часом Верховна Рада ухвалить законопроект про списання боргів теплогенеруючих підприємств за газ перед Національною акціонерною компанією «Нафтогаз України».
Про це він заявив на засіданні Палати місцевої влади Конгресу місцевих і регіональних влад при Президентові України, яке відбулося у Хмельницькому.
«Я підтримую списання боргів перед НАК „Нафтогаз“. Я знаю, що зареєстрований закон зараз знаходиться у Верховній Раді. Були деякі процеси гальмування цього законопроекту, з різних причин, я вважаю, що вони дрібні. Вчора у мене була серйозна розмова з головою профільного енергетичного комітету (Андрієм Герусом. — Ред.), І я думаю, що найближчими днями ми побачимо цей закон, який пройде комітет, і побачимо голосування в залі Верховної Ради», — сказав він.
При цьому президент висловив упевненість, що фракція «Слуга народу» в парламенті підтримає законопроект.
Нагадаємо, «Нафтогаз України» підготував трирічний контракт на постачання газу для теплокомуненерго, згідно з яким з червня 2021 року і протягом 13 місяців довгострокова ринкова ціна становитиме 7,42 грн за один кубометр.
Наприкінці травня Кабінет міністрів доручив профільним міністерствам і НАК «Нафтогаз України» забезпечити укладення договорів про постачання газу з підприємствами теплокомуненерго (ТКЕ) і розв’язувати питання з накопиченою заборгованістю ТКЕ.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас