Ресторанному бізнесу пропонують зменшити ставку ПДВ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ресторанному бізнесу пропонують зменшити ставку ПДВ

Особисті фінанси
665
31 травня 2021 року у Верховній Раді зареєстровано законопроєкт № 5590 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо зменшення ставки податку на додану вартість для сфери ресторанного господарства та надання кейтерингових послуг».
Підтримати галузь. За данними Української ресторанної асоціації, за понад рік з початку пандемії з ринку зникли не менше 20% всіх закладів. У пояснювальній записці йдеться про те, що застосування високої ставки ПДВ у розмірі 20% з реалізації ресторанної та кейтерингової діяльності у період пандемії призводить до нерентабельності та закриття ресторанів, закладів харчування.
Натомість зниження ставки ПДВ забезпечить не лише прозоре виконання бюджету в частині податкових надходжень, а й дозволить контролювати динаміку ВВП.
До слова, міжнародна практика в цьому питанні свідчить про те, що ресторанна галузь платить ПДВ до бюджету за значно нижчими ставками, а саме від 5 до 11%.
Що пропонують: законопроєкт передбачає зменшення ставки ПДВ для сфери ресторанного господарства та надання кейтерингових послуг з 20% до 7%.
Прийняття законопроєкту сприятиме збільшенню обігових коштів у сфері ресторанного бізнесу та надання кейтерингових послуг, які будуть спрямовані на утримання та розвиток даної галузі а також збереження робочих місць.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас