В Україні підрахували, скільки ресторанів не пережили весняний локдаун — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні підрахували, скільки ресторанів не пережили весняний локдаун

Фондовий ринок
4867
За період весняного локдауну кількість працюючих ресторанів скоротилася на 14%. Їхні обороти скоротилися на 12%.
Про це свідчать дані Опедатабот.
В 20-х числах березня у Києві, Львові, Одесі був введений локдаун, який завершився наприкінці квітня. В умовах обмежень «червоної» зони ресторани могли працювати лише на виніс. В деяких областях обмеження були зняті раніше, тому вже наприкінці квітня спостерігалося незначне зростання.
В Україні підрахували, скільки ресторанів не пережили весняний локдаун
На травневі свята обмеження були зняті, проте за цей період відновитися не вдалося. Відкрилося +2% ресторанів. Оборот також збільшився лише на 2% у порівнянні з показниками локдауну.
В Україні підрахували, скільки ресторанів не пережили весняний локдаун
Загалом за рік ресторанний бізнес втратив майже 40% від працюючих закладів.

Довідка Finance.ua:

  • 53% виручки ресторатори Києва отримують від оплат банківськими картками. В цілому по Україні цей показник трохи нижче — 39%.
Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на Finance_ukr та першими дізнавайтесь про новини у світі фінансів 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас