За рік автофіксації порушень ПДР стало у 8 разів менше – Патрульна поліція — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За рік автофіксації порушень ПДР стало у 8 разів менше – Патрульна поліція

Казна та Політика
327
За перший рік роботи системи автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху таких порушень стало у 8 разів менше, жертв ДТП також поменшало.
Про це повідомили заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко і перший заступник директора Департаменту патрульної поліції Нацполіції Олексій Білошицький.
«Рівень травматизму в порівнянні з європейськими країнами значно вищий. За минулий рік загинули 3 554 особи», — заявив Геращенко.
«Використовуючи систему автоматичної фіксації у відкритий спосіб, а також всі інші заходи зниження аварійності, зниження смертності і травматизму на дорозі, ми можемо звітувати про перші результати за цей рік. У порівнянні з минулим роком, у нас на 17% зменшення дорожньо-транспортних пригод із загиблими і на 14% зменшення кількості дорожньо-транспортних пригод із травмованими. Загинуло на 133 особи менше, травмувалося на 1010 осіб менше. Це результати за 4 місяці», — додав Білошицький.
Він також зазначив, що за першу добу запуску системи рік тому було зафіксовано понад 57 тисяч правопорушень швидкісного режиму. Станом на 30 травня 2021 року зафіксовано 7 тисяч таких порушень.
«Ця цифра є приблизно такою кожного дня: 5 — 7 тисяч. Тобто ми маємо зменшення порушень у 8 разів. Однозначно порушувати стали набагато менше. Це означає зниження швидкості, а це означає зниження вірогідності ДТП з потерпілими і загиблими», — заявив Білошицький.
Представник Патрульної поліції повідомив, що за рік роботи системи автоматичної фіксації було складено 1 738 119 постанов. Стільки разів було притягнуто до відповідальності порушників швидкісного режиму, а також тих, хто не дотримувався правил проїзду смугою для руху громадського транспорту.
Із цих 1,7 мільйона постанов 1 479 726 постанов було виконано, тобто штрафи були оплачені на загальну суму 259 598 532 гривні. Майже 260 мільйонів — це 85% виконаних постанов, сказав Білошицький.
Він наголосив, що майже 90% всіх штрафів оплачуються в перші 10 днів, у чому є заслуга й пільгового періоду, коли особа може заплатити 50% штрафу.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас