Укрзалізниця встановить автоматизовану систему обліку дизпалива — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укрзалізниця встановить автоматизовану систему обліку дизпалива

Фондовий ринок
553
Укрзалізниця оголосила тендер на закупівлю автоматизованої системи обліку дизельного пального з очікуваною вартістю 243,5 млн грн.
Про це повідомила пресслужба Укрзалізниці.
Згідно з повідомленням, Укрзалізниця встановить автоматизовану систему обліку дизельного пального. Наразі в Prozorro оголошено тендер на її закупівлю. Система має забезпечувати достовірний технічний облік руху дизпалива на стадії його приймання від постачальника, зберігання та видачі зі складів товариства.
За інформацією пресслужби, загальна очікувана вартість закупівлі складає 243,5 млн грн. Її проведення оголошено на 28 травня з терміном подачі пропозицій до 28 червня 2021 року.
За словами в.о. голови правління «Укрзалізниці», зазначена система дозволить встановити дієвий внутрішній онлайн-контроль за технологічними операціями з приймання, видачі та зберігання пального на всіх рівнях управління. Крім того, така закупівля передбачається вимогами Податкового кодексу України.
«Електронні лічильники обліку дизельного пального, які будуть встановлені на наших акцизних складах, дозволять посилити внутрішній контроль за його використанням та покладуть край численним ганебним випадкам розкрадання дизельного пального, які завдають мільйонних збитків нашій компанії», — цитує пресслужба слова Юрика.
Він додав, що впродовж 2020−2021 років компанія оптимізувала кількість акцизних складів — із 184 наразі працюють 86, і всі вони будуть облаштовані автоматизованою системою обліку пального. Також визначено необхідну кількість обладнання — 280 рівнемірів-лічильників, 160 витратомірів-лічильників та систем їх керування.
За матеріалами:
Espreso.tv
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас