Колишній гендиректор Volkswagen виплатить 10 млн євро компенсації за «дизельгейт» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Колишній гендиректор Volkswagen виплатить 10 млн євро компенсації за «дизельгейт»

Фондовий ринок
214
Колишній глава Volkswagen Мартін Вінтеркорн погодився виплатити близько 10 млн євро як компенсацію збитків, завданих автовиробникові через скандал з викидами дизельного пального ( «дизельгейта»), передає Reuters.
Як повідомили агентству два обізнані джерела, наглядова рада Volkswagen планує обговорити угоду на вихідних. Після цього рішення необхідно буде затвердити на річних загальних зборах акціонерів у липні.
Як раніше повідомляв Business Insider з посиланням на проєкт контракту, угода між автовиробником, Вінтеркорном і іншими колишніми керівниками може бути підписана цього тижня.
У Volkswagen відмовилися від коментарів. Представник Вінтеркорна не відповів на дзвінок, коли його попросили дати коментар.
У березні цього року Volkswagen заявив, що вимагатиме відшкодування збитків від Вінтеркорна через «дизельгейт». Йдеться про ситуації, коли встановлене в автомобілях ПЗ на тестах показувало занижені показники шкідливих викидів. Таке ПО було встановлено на автомобілях Volkswagen, Audi і Porsche.
Автовиробник визнав використання такого софту в 2015 році. Відразу після скандалу Вінтеркорн був змушений покинути свою посаду.
Нагадаємо, що в травні минулого року Федеральний суд в Німеччині ухвалив рішення, яке зобов’язує автоконцерн Volkswagen виплатити компенсацію покупцям автомобілів з дизельними двигунами, які були оснащені програмним забезпеченням, що спотворювало відомості про шкідливі викиди.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас