У Міненерго розповіли, що чекає Україну в разі припинення поставок палива з Білорусі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Міненерго розповіли, що чекає Україну в разі припинення поставок палива з Білорусі

920
Україна здатна самостійно забезпечити себе необхідним обсягом нафтопродуктів у разі скорочення поставок палива з Білорусі.
Як повідомляє прес-служба Міністерства енергетики.
«Під час наради виробники запевнили, що мають достатній потенціал для нарощення виробництва нафтопродуктів, виробничим потужностям знадобиться близько 10 днів для виходу на необхідні обсяги», – сказано в повідомленні.
Представники “Укрзалізниці” та АМПУ, у свою чергу, підтвердили готовність до збільшення обсягів перевезень та перевалки ресурсів у разі потреби.
«Ми тримаємо руку на пульсі. Будь-яка прогнозована ситуація щодо обмеження імпорту не повинна призвести до кризових явищ на ринку. Наші виробники готові збільшувати виробництво. Міненерго також готове швидко реагувати, щоб не залишити стратегічні підприємства і споживачів без нафтопродуктів. Водночас, якщо не виникне кризових явищ, ринок здатний самостійно врегулювати питання диверсифікації імпорту і маршрутів поставок нафтопродуктів», – цитує прес-служба заступника міністра енергетики Максима Немчинова.
За інформацією прес-служби, окремим напрямком для зменшення залежності від імпортних поставок нафтопродуктів є формування резервів нафти і нафтопродуктів.
Наразі Міненерго разом з Держрезервом та іншими центральними органами виконавчої влади за участю фахівців Енергетичного Співтовариства розробляють законопроект «про мінімальні запаси нафти і нафтопродуктів».
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас