В Італії будується дорога, здатна заряджати електрокари — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Італії будується дорога, здатна заряджати електрокари

Світ
819
Після успішних випробувань у Швеції ізраїльська компанія ElectReon Wireless взялася за будівництво в Італії повноцінної дороги, здатної бездротовим способом заряджати електромобілі, що проїжджають по ній. Ділянка розташувалася між Міланом і Брешією.
Одними з головних перешкод повсюдного поширення електромобілів вважаються низька автономність, довга зарядка і відсутність розвиненої інфраструктури зарядних станцій. Все це одним махом може вирішити дорожнє покриття, яке буде заряджати електрокари, що проїжджають по ньому.
Перша така дорога будується в Італії силами ізраїльської компанії ElectReon Wireless. Якщо технологія доведе свою ефективність, є всі підстави вважати, що в найближчому майбутньому на дорогах Європи з’явиться більше електрокарів.
В Італії будується дорога, здатна заряджати електрокари
Перша ділянка між Міланом і Брешією має протяжність всього 1 км.Там під асфальт укладають мідні котушки. Енергія від них буде передаватися по бездротовою мережею на акумулятори транспортного засобу за допомогою магнітної індукції, поки він рухається дорогою. Блок управління знаходиться на узбіччі, а приймач – в шасі кожного автомобіля.
Про подальші плани щодо створення таких доріг поки що нічого не повідомляється.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас