На ринку електроенергії можуть запровадити обмеження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На ринку електроенергії можуть запровадити обмеження

Енергетика
13355
Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, розглядає можливість введення обмежень для учасників ринку електроенергії через цінові спекуляції в травні.
Про це свідчить інформація на сайті регулятора.
За інформацією Нацкомісії, середня ціна електроенергії з початку травня 2021 року на ринку «на добу вперед» для базового навантаження становила менше ніж 1000 грн за МВт-год, а 23 травня досягла позначки 409,82 грн за МВт-год.
«За результатами оперативного моніторингу виявлено, що подання низьких цінових заявок здійснювали в основному трейдери і електропостачальники», — зазначив регулятор.
За результатами моніторингу роботи сегментів ринку електричної енергії та діяльності учасників ринку протягом 2-ї декади травня може виникнути необхідність ухвалення рішення регулятора, спрямованого на недопущення маніпуляцій з продажем обсягів електричної енергії на ринку електроенергії.
«Враховуючи вищевикладене та з метою ухвалення виваженого рішення, після аналізу та обробки результатів моніторингу Департамент енергоринку розгляне питання підготовки та оприлюднення проєкту рішення НКРЕКП», — сказано в обґрунтуванні до рішення.

Довідка Finance.ua

  • Раніше повідомлялося, що українська енергетика на межі банкрутства через низькі ціни і ручне управління. Низькі ціни на електроенергію і ручне регулювання ринку поставили енергетику України на межу банкрутства. Про це написав старший науковий співробітник програми енергетичної безпеки та зміни клімату Центру стратегічних і міжнародних досліджень (CSIS) у Вашингтоні Едвард Чоу для KyivPost.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас