Фахівці, яких шукали українці цієї весни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фахівці, яких шукали українці цієї весни

Особисті фінанси
717
Онлайн-сервіс замовлення послуг проаналізував, послуги яких фахівців замовляли українці в мережі цієї весни і скільки за них платили.
Про це повідомляє Kabanchik.ua.
Найактивніше у мережі українці замовляли сантехніків. Цієї весни на їхні послуги було створено близько 10 тис. замовлень, що на 50% більше, ніж за аналогічний період минулого року і на 45% перевищує показники 2019-го року.
Найпопулярніші завдання: ремонт крана і унітазу, усунення течі, встановлення змішувача і водонагрівача.
Середній чек в категорії підріс на 6% – 590 грн за одне замовлення.
Також затребувані і малярні роботи — в порівнянні з минулої весни попит на них збільшився майже на 90%. Популярністю користуються шпаклівка, обробка, побілка, фарбування вікон, стін і стель. В середньому одне замовлення обходиться в 3000 грн — на 28% більше, ніж навесні минулого року.
Попит на укладання плитки та штукатурні роботи зріс майже на 60%. В основному плиточників наймали, щоб викласти плитку у ванній, а штукатурників — підготувати стіни під поклейку шпалер.
Середній чек за послуги плиточників зріс на 6% — 5450 грн, а у штукатурників на 15% – 5600 грн
Майже на 50% більше роботи й у електриків. Їх просили повісити люстру, замінити проводку і розетки, відремонтувати світильник. В середньому одне замовлення обходиться українцям в 800 грн, що на 12% більше, ніж минулої весни.
«Високий попит на будівельні та оздоблювальні роботи обумовлений стартом будівельного сезону, який почався з приходом тепла в Україні та скасуванням карантинних заходів», — розповідає Ольга Сорока, керівник відділу маркетингу Kabanchik.ua
З приходом тепла в Україну попит на послуги в категорії «Сад і город» зріс на 77% в порівнянні з весною минулого року. Найпопулярніші завдання — обрізка дерев і підготовка грунту перед посадкою. Садівників також просили видалити засохлі гілки, обморожені пагони і зайві пагони. Середній чек збільшився на 6% — 590 грн за одне замовлення. Всього цієї весни на послуги садівників українці витратили 2.2 млн грн, що в 2 рази перевищує показники минулого року і на 27% — позаминулого.
Як і раніше актуальна послуга «чоловік на годину». Навесні майстрів на всі руки замовляли на 62% частіше, ніж торік, а от середній чек не змінився — 400 грн за одне замовлення.
Як правило цих фахівців наймають, щоб виконати просту роботу по дому: встановити замок, зібрати диван або столик, повісити картину.
Українці економлять гроші і між купівлею нової техніки і ремонтом старої обирають другий варіант. У зв’язку з цим попит на послуги майстрів з ремонту великої побутової техніки зріс на 25%.
Більше роботи і у фахівців з меблів. Попит на ремонт, складання, перетяжку, виготовлення та реставрацію меблів зріс на 45%. Незважаючи на ажіотаж, середній чек за послуги не змінився — 1220 грн.
Читайте важливі поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас