«Укрзалізниця» домовилася про перенесення терміну погашення боргу перед «Сбербанком» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Укрзалізниця» домовилася про перенесення терміну погашення боргу перед «Сбербанком»

Фондовий ринок
198
АТ «Укрзалізниця» фіналізувало угоду з АТ «Сбербанк» про часткову зміну графіка погашення заборгованості перед банком і планує поступово знизити вартість цього фінансування, повідомили агентству «Інтерфакс-Україна» в прес-службі компанії.
«Завдяки перенесенню терміну погашення більшої частини боргу, який припадав до погашення на травень поточного року, істотно збалансовані грошовий потік і навантаження на ліквідність «Укрзалізниці», — підкреслюють в компанії.
Як зазначає прес-служба, для цього «Укрзалізниця» в постпандемічних умовах, при несприятливій ринковій кон’юнктурі на міжнародному та внутрішньому фінансових ринках скористалася можливостями, наданими Національним банком України шляхом подовження терміну дії постанови від 4 червня 2020 року № 73 «Про деякі питання діяльності банків і банківських груп» до 31 грудня 2021 року.
«При цьому з кредитором досягнуто угоди про поступове зниження вартості фінансування. Компанія залишає за собою намір здійснити подальше рефінансування цього боргу, залучаючи фінансування з міжнародного ринку капіталів або одного з українських банків», — підкреслили в «Укрзалізниці».
У компанії також відзначили, що зміна умов фінансування стала можливою завдяки конструктивній позиції кредитора і «Укрзалізниці», а також завдяки підтримці Нацбанку і Міністерства фінансів, які підтримують реалізацію заходів щодо зниження негативного впливу пандемії на транспортний сектор економіки.
«Незважаючи на кризові явища у світовій економіці, „Укрзалізниця“ виконує всі зобов’язання перед державою, суспільством і кредиторами своєчасно і в повному обсязі», — заявили в компанії.
Як повідомлялося, раніше міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings помістило довгостроковий рейтинг дефолту емітента і пріоритетні незабезпечені рейтинги боргу АТ «Укрзалізниця» в список Rating Watch Negative (RWN) через обмежену ліквідність.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас