Прем'єр обіцяє, що в 2-му кварталі Україна вийде на стійке відновлення економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр обіцяє, що в 2-му кварталі Україна вийде на стійке відновлення економіки

Казна та Політика
170
Прем’єр Денис Шмигаль заявив, що вже в 2 другому кварталі цього року Україна вийде на стійкий тренд відновлення економіки.
Про це він сказав на засіданні уряду, передає Урядовий портал.
За його словами, експорт української продукції за перші 4 місяці цього року зріс на майже 20%, або на 3 млрд доларів у порівнянні з 2020 роком.
«За останній час відкрито 8 нових ринків, зокрема в країни Африки та Південної Америки. Підтримка наших експортерів дає свій результат і вона буде посилена, зокрема через активну роботу Експортно-кредитного агентства», — сказав Шмигаль.
Він додав, що позитивна динаміка відновлення економіки спостерігається і у фінансовій діяльності середніх та великих компаній.
За його словами, у першому кварталі цього року фінансові результати таких підприємств — одні з найкращих за останні 5 років.
Також повідомляється, що уряд затвердив порядок використання коштів для будівництва інспекційних постів на кордоні, ця програма спрямована на покращення доступу українських малих та середніх аграріїв на світові ринки.
Бюджет проєкту — 75 млн грн. Кошти, зокрема, будуть спрямовані на створення системи вимог до безпечності харчових продуктів та вимог ринків експорту.
«Це означає, що будь-який український фермер зможе зайти на відповідний сайт і там подивитися вимоги до своєї продукції на будь-якому іноземному ринку, куди він планує постачати свої товари», — додав Шмигаль.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас