Кабмін і ПФУ планують погасити 11 млрд пенсійного боргу перед переселенцями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін і ПФУ планують погасити 11 млрд пенсійного боргу перед переселенцями

Казна та Політика
305
Пенсійний фонд підготував проект постанови Кабінету Міністрів про Порядок виплати пенсій, які не виплачено за період до місяця їх відновлення, внутрішньо переміщеним особам, які відмовились від довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи і зареєстрували місце проживання та постійно мешкають на території, де органи державної влади здійснюють свої повноваження.
Про це пише «РБК-Україна» з посиланням на проект документу, розміщено для обговорення на сайті Федерації профспілок України (ФПУ).
Документом передбачено, що пенсійні виплати за минулий період, у тому числі нараховані на виконання рішень суду, що набрали законної сили, здійснюються одержувачам пенсій або щомісячного довічного грошового утримання за окремою програмою, передбаченою у бюджеті Пенсійного фонду.
Як зазначається, реалізація проекту акту потребуватиме додаткових видатків з держбюджету України у сумі 11 млрд грн. Планується, що виплати розпочнуться з 2022 року і триватимуть до кінця 2024 року. При цьому зазначається, що розрахунок проведено для пенсіонері, яким здійснюються пенсійні виплати.
«Крім того, станом на 1 квітня 2021 року в Пенсійному фонді України обліковується 76,7 млрд гривень невиплачених пенсійних виплат за минулі періоди пенсіонерам з числа внутрішньо переміщених осіб, які не знаходяться на обліку на території, підконтрольній українській владі. У разі їх звернення зазначені видатки необхідно буде передбачати в бюджеті Пенсійного фонду України в наступних бюджетних періодах», — йдеться в пояснювальній записці до проекту.
Раніше уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявляла, що уряд заборгував 10,5 мільярдів гривень пенсій внутрішнім переселенцям за період 2015−2016 років. Тоді виплати припиняли близько 400 тисячам пенсіонерів.
За матеріалами:
Finbalance
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас