Укравтодор вводить єдину систему управління станом доріг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укравтодор вводить єдину систему управління станом доріг

Казна та Політика
293
Укравтодор запроваджує єдину систему управління станом доріг E-ROAD – інтерактивну карту дорожніх робіт з інформацією про контракти підрядників і актуальний перебіг будівництва.
Про це Державне агентство автомобільних доріг України (“Укравтодор”) повідомляє на сторінці у Facebook.
“Наша мета – забезпечити фундамент для прийняття керівних рішень на основі даних, data-based policies. За планами та стратегіями має стояти наука. Для цього було розроблено єдину систему керування станом автомобільних доріг E-ROAD з широким спектром аналітичних інструментів. Вона містить інтерактивну мапу дорожніх робіт з інформацією про контракти підрядників та актуальний хід будівництва”, – сказано в повідомленні.
E-ROAD супроводжує усі етапи відновлення і утримання автошляхів чи штучних споруд: від планування та розробки проєкту до ремонту чи будівництва.
Система дозволяє у реальному часі стежити за виконанням робіт на дорогах, забезпечуючи прозорість у взаємодії між Службами автомобільних доріг в областях (САД) та підрядними організаціями, а також між САД і Укравтодором.
Завдяки використанню оперативних та об’єктивних даних у E-ROAD контроль за використанням коштів, дотримання термінів робіт стає ще більш жорстким. Інформація у системі оновлюється щодня, завдяки чому оперативність прийняття рішень замовниками робіт зростає.
Як було раніше? Контроль за ходом виконання робіт здійснювався на основі передусім паперової документації, що знижувало швидкість опрацювання даних. Обмін інформацією за вертикаллю інспектор-САД-Укравтодор працював повільно.
Переваги застосування інформаційної системи E-ROAD:
  • автоматична пріоритезація проєктів, оперативна обробка пропозицій від САД, можливість створення та порівняння “версій” плану фінансування;
  • інструмент для контролю за виконанням поточного середнього ремонту, капітального ремонту, будівництва та реконструкції;
  • відстеження контрольних дат та фізичних показників за основними видами робіт, оперативно-фінансового виконання, обсягів перерахованих коштів підряднику;
  • електронний реєстр договорів із веденням виплат, актів у розрізі джерел фінансування;
  • інструмент для контролю за будівництвом майданчиків Системи Зважування-у-русі (WIM);
  • механізм для візуального аналізу поточної ситуації виконання ремонтів та будівництва за допомогою Карти ремонтів та Карти мережі автомобільних доріг України.
До речі, в телеграм-каналі Finance_ukr ми також розповідаємо, як будівництво доріг впливає на українську економіку.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас