Лещенко розповів, як громадам готуватися до запуску ринку землі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лещенко розповів, як громадам готуватися до запуску ринку землі

Казна та Політика
337
У Міністерстві агрополітики представили дорожню карту з 7 кроків для територіальних громад на час підготовки до відкриття ринку землі в липні цього року.
Про це міністр аграрної політики і продовольства Роман Лещенко розповів під час форуму «Україна 30. Земля», Урядовий портал.
Він зазначив, що з підписанням президентом ключового закону про земельну децентралізацію громади вже можуть починати працювати з землями в їх розпорядженні.
Так, першим завданням є проведення повної інвентаризації земель та формування бази даних про всі земельні ділянки на території громади.
Далі – замовити комплексний план просторового розвитку територій громад та об’єднати таким чином містобудівну документацію та документацію із землеустрою, визначити функціональне призначення.
Третім кроком є ​​проведення зустрічей з потенційними інвесторами. «Вони повинні мати в своєму арсеналі інформацію про своє географічне розташування, транспортну та іншу інфраструктуру, природні і людські ресурси. У цьому їм допомагатиме наш геопортал відкритих даних, який вже наповнюється всією необхідною інформацією», — додав Лещенко.
Важливо також виставити вільні землі в оренду на земельному аукціоні. Закон, що дозволить їх проводити, буде підписаний президентом до 28 травня, пояснив міністр агрополітики.
Закінчив «дорожню карту» для громад Лещенко етапом формування команди. За його словами, громади вимагають відповідних департаментів з професійних людей з потрібними навичками і знаннями. А також — мотивованих належної зарплатою.
«Без цих людей розраховувати на якісне прозоре управління земельними ресурсами буде дуже складно», — додав він.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас