У Раді пропонують встановити 50%-ву знижку на е/е для лікарень з кисневими станціями для лікування COVID-19 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Раді пропонують встановити 50%-ву знижку на е/е для лікарень з кисневими станціями для лікування COVID-19

Казна та Політика
118
У Верховній Раді зареєстровано законопроект №5550, який передбачає для стаціонарів з пацієнтами з COVID-19, обладнаних власними кисневими станціями, тариф на е/е в розмірі 50% чинного тарифу для відповідної групи непобутових споживачів, свідчать дані на сайті Ради.
Автори законопроекту, оприлюдненого на сайті Ради у вівторок, Сергій Кузьміних і Олександр Ковальчук (обидва – “Слуга народу”) пропонують внести відповідні доповнення, зокрема до перехідних положень закону про ринок електроенергії.
Законопроект пропонує встановити для опорних закладів охорони здоров’я, які виробляють стаціонарне лікування пацієнтів з COVID-19 і обладнаних власними системами генерації кисню з навколишнього повітря за технологією PSA (кисневі станції) ціну (тариф) на е/е в розмірі 50% чинного тарифу для відповідної групи непобутових споживачів.
Пільговий тариф пропонується встановити з метою безперебійного виробництва кисню для стаціонарного лікування пацієнтів з COVID-19 безпосередньо на місці його застосування на час дії карантину та/або введення надзвичайного стану, пов’язаного з COVID-19.
Згідно із законопроектом, порядок компенсації збитків електропостачальників в зв’язку з встановленням пільги для установ охорони здоров’я встановлюється Національною комісією, що здійснює держрегулювання в сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП).
У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що місячні витрати установи охорони здоров’я на е/е при повному завантаженні роботи найбільш поширених в Україні кисневих генераторів MАЅ OXY-100 становлять 512,460 тис. Грн і, на думку авторів документа, є непідйомними для них.
Разом з тим вони зазначають, що кисневі станції є майже ідеальним засобом безперебійного забезпечення пацієнтів життєво необхідним киснем.
Як повідомлялося, ціна електроенергії для непобутових споживачів включає ціну купівлі електроенергії на ринку, тариф постачальника, тарифи операторів системи передачі та системи розподілу на відповідному класі напруги.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас