Міністр агрополітики анонсує санкції РНБО проти земельних махінаторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр агрополітики анонсує санкції РНБО проти земельних махінаторів

Казна та Політика
271
До людей, які займалися земельними махінаціями, будуть застосовані санкції Ради національної безпеки і оборони України (РНБО), заявив міністр агрополітики Роман Лещенко на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Земля» в понеділок.
«Шляхом санкційного механізму РНБО, шляхом відповідної підготовки всіх матеріалів, які ми підготували по відношенню до людей, які займалися земельними махінаціями, зловживали правом, акумулювали величезні масиви землі, будуть застосовані санкції», — сказав він.
«Ми повинні призупинити всі процеси несправедливого використання, вилучення та перепродажу земель», — підкреслив голова Мінагрополітики.
Лещенко зазначив, що у вирішенні ситуацій придбання землі незаконним чином задіяні всі гілки правоохоронної системи.
«Ми готові надавати всю необхідну інформацію для встановлення справедливості. Крадіжка землі не має строків давності», — заявив міністр.
У своєму виступі як приклад формування юрособою досить великого земельного масиву із земельних ділянок особистих селянських господарств в умовах дії мораторію на продаж сільгоспзмель він навів ПСП «Агрофірма Світанок» екс-народного депутата і дружини екс-голови Київської облдержадміністрації Тетяни Засухи. За даними міністра, цей земельний банк складається з 461 ділянки на 419 га під Фастовом (Київська обл.).
«(Земельний масив), який можна абсолютно вільно купити, продати, який абсолютно є в цивільному обороті, тому що чиновники за 20 років формування земельної політики сформували механізми, коли мільйони українців не мають права розпорядитися своєю землею, але є можливість через безкоштовну приватизацію отримати 2 га, сформувати земельні масиви. Таких масивів по Україні тисячі», — констатував Лещенко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас