Huawei заявила, що не буде випускати автомобілі і інвестувати в їх виробництво — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Huawei заявила, що не буде випускати автомобілі і інвестувати в їх виробництво

Фондовий ринок
261
Хоча Huawei неодноразово заявляла про те, що не має наміру випускати власні машини і безпосередньо брати участь в автовиробництві, відповідні чутки продовжують з’являтися в Мережі.
За даними китайських ЗМІ, техногігант виступив з черговим спростуванням.
Як стверджують в Huawei, довгострокова стратегія розвитку компанії затверджена ще в 2018 році і не передбачає безпосередньої участі у виробництві автомобілів або електромобілів.
У Huawei заявили, що індустрія потребує не машин під брендом Huawei, а інформаційних технологій компанії, накопичених за 30 з гаком років роботи – вони дійсно можуть допомогти автовиробникам. При цьому компанія не інвестувала в бізнеси, які займаються випуском автомобілів, не робитиме цього в майбутньому і не буде купувати частку у виробництві, а всі чутки на цю тему не заслуговують на довіру.
За даними Huawei, вона вибрала китайські BAIC, Changan і Guangzhou Automobile в якості стратегічних партнерів і буде підтримувати випуск машин під їхніми суббрендами. Машини з системами автономного водіння, розробленими Huawei, з дозволу останньої можуть використовувати логотип «HI» – «Huawei Inside».
Крім того, в рамках співпраці з Jinconcelis – дочірнім підприємством Chongqing Xiaokang Group, Huawei є постачальником електронних компонентів для моделей Celes SF5 і HiCar, а деякі магазини компанії в зв’язку з її складним становищем на ринку смартфонів можуть продавати відповідні автомобілі. Цим співпраця IT-компанії і автовиробників і обмежується.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас