Набув чинності закон про скасування «листів щастя» водіям-порушникам ПДР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Набув чинності закон про скасування «листів щастя» водіям-порушникам ПДР

Особисті фінанси
572
Набув чинності закон про те, що порушникам ПДР при вчасній сплаті штрафу не надсилатимуть адмінпостанов.
Про це повідомляє Адвокат Права в Telegram.
Документ скасовує необхідність надсилання на пошту порушника постанови про адмінвідповідальність, за якою вже був сплачений штраф.
У разі сплати відповідальною особою 50% розміру штрафу за постановою про накладення адміністративного стягнення за правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксоване в автоматичному режимі, або за порушення правил зупинки, стоянки, паркування транспортних засобів, зафіксоване в режимі фотозйомки (відеозапису), до вручення такої постанови або отримання поштового повідомлення про вручення або про відмову в її отриманні, або повернення поштового відправлення з позначкою про невручення, або протягом 10 днів з дня набрання постановою законної сили така постанова вважається виконаною.
Постанова про накладення адміністративного стягнення за порушення зупинки, стоянки та паркування транспортних засобів, зафіксоване в режимі фотозйомки (відеозапису), також вважається виконаною у разі сплати штрафу за повідомленням про притягнення до адміністративної відповідальності, залишеним уповноваженою посадовою особою на місці вчинення правопорушення на лобовому склі транспортного засобу, у тому числі шляхом сплати 50% розміру штрафу протягом десяти днів з дня вчинення відповідного правопорушення.

Довідка Finance.ua:

  • 20 травня президент України Володимир Зеленський підписав закон, який скасовує розсилку «листів щастя» водіям-порушникам, які сплатили штраф до отримання постанови.
  • Верховна Рада прийняла цей законопроєкт 29 квітня.
До речі, в телеграм-каналі Finance_ukr ви також знайдете останні важливі новини для автомобілістів. Підписуйтесь, щоб не пропустити.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас