Українці зможуть безкоштовно вакцинуватися на кордоні з Польщею — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці зможуть безкоштовно вакцинуватися на кордоні з Польщею

Світ
1174
З 8 червня на пропускному пункті «Шегині-Медика» розпочнеться процес вакцинації від Covid-19 громадян України, які направляються до Польщі на роботу, повідомляє міжнародна компанія з працевлаштування Gremi Personal, яка розпочала організацію такого процесу для своїх працівників.
Українці зможуть безкоштовно і добровільно вакцинуватися препаратом AstraZeneka і Johnson&Johnson.
«Нещодавнє опитування наших працівників продемонструвало, що понад 55% готові вакцинуватися, щоб мати можливість частіше відвідувати Україну і після повернення до Польщі не робити ПЛР-тести або не проходити карантин», — розповів гендиректор компанії Томаш Богдевич.
За його словами, польські підприємства почали виявляти велику зацікавленість у працевлаштуванні саме вакцинованих працівників.
«Ми відразу домовилися з польською медичною компанією з Жешува, яка бере на себе всю медичну частину», — додав гендиректор.
Зі свого боку, в Міністерстві охорони здоров’я Польщі анонсували можливість вакцинації для іноземців, які мають дозвіл на роботу, студентів, а також подружжя і дітей.
При цьому для щеплення не потрібен дозвіл на постійне проживання, медична страховка або наявність польського ідентифікаційного номера PESEL.
Нагадаємо, більшість українських заробітчан у Польщі щомісяця отримують від 18,5 тис. до 30 тис. грн зарплати. Це стосується тих, хто працює на виробництві, в логістиці або підприємствах харчової промисловості. Такі види робіт є найпопулярнішими серед мігрантів.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас