КМДА: Київ розпочинає програму зі зниження швидкості на дорогах до 30 км/год — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КМДА: Київ розпочинає програму зі зниження швидкості на дорогах до 30 км/год

Казна та Політика
2840
Заступник голови КМДА Костянтин Усов повідомив, що Київ розпочинає реалізацію програми зниження швидкості у житлових зонах до 30 км/год із пріоритетом територій поблизу лікарень та шкіл. Перший у місті знак обмеження швидкості транспортних засобів до 30 км/год вже встановлено на вул. Лютеранській.
На відповідній ділянці цієї вулиці розташований ліцей, а дорожній рух тут є одним із найнасиченіших у центрі. Костянтин Усов підкреслив, що відповідні обмеження діють, наприклад, у Берліні та Брюсселі.
«Швидкість погіршує реакцію водіїв та призводить до зіткнень. Європа йде шляхом зменшення швидкісного режиму в містах. Є приклад Осло, де у 2015 році введено обмеження швидкості до 30 км/год на міських вулицях, і вже у 2019 році, згідно зі звітом Норвезької адміністрації громадських доріг, кількість жертв унаслідок ДТП там зменшилася до 1 випадку. І Київ як сучасне європейське місто також впевнено розвивається у напрямі підвищення безпеки дорожнього руху», – зазначив Костянтин Усов.
Нагадаємо, що, за даними Патрульної поліції Києва, за січень-квітень 2021 року у столиці внаслідок ДТП загинули 27 людей і 557 травмовані.
Із 17 до 23 травня Київ долучався до Глобального тижня безпеки дорожнього руху, який присвячено обмеженню швидкості руху транспортних засобів до 30 км/год у межах житлових та пішохідних зон у містах.
Зазначимо, що в кінці березня Київська влада передумала підвищувати з 1 квітня дозволену швидкість руху з 50 до 80 км/год на 17 вулицях столиці через ризик ДТП. Але вже наступного дня, враховуючи суспільний резонанс, рух зі швидкістю до 80 км/год таки дозволили, але тільки на 7 вулицях Києва.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас