У Мінціфри розповіли, скільки українців уже освоїли «Дія.Підпіс» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінціфри розповіли, скільки українців уже освоїли «Дія.Підпіс»

Особисті фінанси
540
Близько 35 тис. українців створили цифровий підпис «Дія.Підпис» з моменту запуску такої функції 17 травня.
Про це повідомила пресслужба Міністерства цифрової трансформації з посиланням на віце-прем’єр-міністра і голову відомства Михайла Федорова.
«За три доби вже 35 тис. українців отримали „Дія.Підпис“. Найчастіше — в електронному кабінеті Державної податкової служби та на порталі „Дія“», — цитує пресслужба його слова.
Він зазначив, що за допомогою «Дія.Підпис» можна підписувати будь-які документи, а також отримувати держпослуги з телефону.
Пресслужба підкреслила, що цифровий підпис поступово інтегрується з порталом «Дія».
«Поступово технологія буде інтегруватися також з кабінетом водія і кабінетом на порталі Пенсійного фонду, банками і страховими компаніями і мобільними операторами», — додала пресслужба.
У міністерстві нагадали, що для створення підпису потрібно зайти в розділ «Меню» в додатку «Дія», пройти перевірку за допомогою технології розпізнавання облич PhotoID. Після чого програма зіставить фото з фотографією з демографічного реєстру і згенерує електронний підпис.

Довідка Finance.ua:

  • 17 травня на презентації Diia Summit Міністерство цифрової трансформації запустило цифровий підпис «Дія.Підпис» у мобільному додатку для оцифрованих документів та послуг «Дія».
Читайте важливі поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас