НКЦПФР вперше заборонила двом недержавним пенсійним фондам укладати нові контракти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НКЦПФР вперше заборонила двом недержавним пенсійним фондам укладати нові контракти

Фондовий ринок
382
Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) заборонила недержавним пенсійним фондам «Ніка» і «Пенсійна опіка» укладати нові пенсійні контракти.
Про це йдеться в повідомленні комісії.
«НКЦПФР на засіданні 20 травня заборонила укладати нові пенсійні контракти з учасниками системи накопичувального пенсійного забезпечення двом відкритим недержавним пенсійним фондам «Ніка» і «Пенсійна опіка», — йдеться в повідомленні регулятора.
Зазначається, що рішення комісії були ухвалені з метою захисту майнових прав та законних інтересів учасників недержавного пенсійного забезпечення, оскільки в діяльності фондів виявлено грубі порушення закону «Про недержавне пенсійне забезпечення».
Зокрема, порушення стосуються умов проведення заміни особи, яка здійснює діяльність з управління активами пенсійних фондів.
«Вперше в історії регулятора ухвалено рішення про заборону укладення пенсійних контрактів пенсійними фондами. Наші дії, насамперед, спрямовані на захист прав учасників цих фондів. Комісія підходить до цього питання комплексно, вже направлені запити на отримання інформації про правопорушення. Також регулятор вживає низку інших заходів у межах норм чинного законодавства», — цитується в повідомленні член НКЦФБР Юрій Бойко.
Як накопичити на пенсію? Як докупити страховий стаж до пенсії? Чи варто вкладати в НПФ? Відповіді на ці та інші питання про пенсію, ви зможете знайти в в телеграм-каналі Finance_ukr.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас