Євросоюз оштрафував великі інвестбанки на 371 млн євро за картельну змову — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюз оштрафував великі інвестбанки на 371 млн євро за картельну змову

Фондовий ринок
328
Європейська комісія наклала штраф у розмірі 371 млн євро на три великих інвестиційних банки за картельну змову з метою маніпуляції ринком європейських держоблігацій.
Про це повідомляє пресслужба відомства, пише Forbes.
Загалом, за версією Єврокомісії, в картелі брали участь сім інвестбанків, однак штраф зобов’язали виплатити Nomura, UBS і UniCredit. Банк Nat West не оштрафували, оскільки він розповів відомству про змову.
Для Bank of America і Natixis минули строки давності накладення штрафів. Portigon (юридичний і економічний правонаступник WestLB) отримав нульовий штраф, тому що за останній фінансовий рік у нього не було нетто-обороту.
Як заявили в Єврокомісії, в період з 2007 по 2011 рік трейдери, які працювали в семи інвестбанках, обмінювалися комерційною конфіденційною інформацією, обговорюючи свої стратегії торгів напередодні аукціонів державних облігацій.
«Наше рішення щодо Bank of America, Natixis, Nomura, RBS, UBS, UniCredit і WestLB – чіткий сигнал про те, що Єврокомісія не потерпить змови будь-якого роду. Неприпустимо, щоб у розпал фінансової кризи, коли багато фінансових інститутів довелося рятувати за рахунок державного фінансування, ці інвестиційні банки вступали в змову за рахунок держав-членів ЄС», – зазначила виконавчий віце-президент відомства Маргрет Вестагер.
Представник Nomura в розмові з CNBC зазначив, що рішення комісії пов’язане з діями двох колишніх співробітників банку в 2011 році. За його словами, банк розгляне всі варіанти відповіді, включаючи апеляцію.
В UBS заявили, що керівництво «багато років тому» здійснило необхідні заходи для «пом’якшення наслідків і покращення процесів», додавши, що компанія розгляне можливість апеляції.
Пресслужба UniCredit повідомила, що група «рішуче заперечує» рішення європейського відомства і має намір його оскаржити.
Про всі важливі економічні події в Україні та світі ви можете дізнатись в телеграм-каналі Finance_ukr.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас