Ощадбанк виграв суд проти російського Сбербанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ощадбанк виграв суд проти російського Сбербанку

Фондовий ринок
500
Північний апеляційний госпсуд залишив у силі рішення суду першої інстанції, яким було задоволено позов державного Ощадбанку до ВАТ «Сбербанк» та ВАТ «Сбербанк Росії». Суд визнав недійсними ряд свідчень на товарний знак і міжнародні реєстрації на торговельну марку (ТМ) відповідачів.
Про це повідомляє прес-центр апеляційної інстанції.
Рішенням суду російській фінустанові заборонено «незаконно використовувати товарний знак «Сбербанк» за свідоцтвом України, власником якого є ВАТ «Державний ощадний банк України».
Як зазначається, Ощадбанк подав позов щодо схожості торгових марок. Тут вважають, що відповідач незаконно використовує ТМ в доменному імені «sberbank.ua» і в своєму фірмовому найменуванні.
Під час розгляду справи було розглянуто та призначено кілька експертиз, які підтвердили схожість ТМ.
З огляду на всі обставини і результати ретельної перевірки, колегія суддів постановила апеляційну скаргу АТ «Ощадбанк» залишити без задоволення, а рішення господарського суду — залишити без змін.
Нагадаємо, що суперечки щодо назви української «дочки» Сбербанку Росії тривають з 2016 року. Тоді Ощадбанк заявив про порушення прав інтелектуальної власності.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас