ТОП-5 країн, готових взяти на роботу українців в період пандемії (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ТОП-5 країн, готових взяти на роботу українців в період пандемії (інфографіка)

Особисті фінанси
923
Економічна ситуація в країні складається таким чином, що більшість наших співвітчизників серйозно замислюються про роботу за кордоном. І якщо ще на початку року більшість країн відмовляли у в’їзді, то з проведенням вакцинації ситуація сильно змінилася.
Про це повідомляє eurabota.ua
Тепер держави Шенген + зобов’язані безперешкодно дозволити в’їзд для українців, які пройшли повну вакцинацію AstraZeneca і Pfizer, а також мають право відкрити кордони для вакцинованих Covishield і Sinovac. Найімовірніше, найближчим часом навіть китайська вакцина стане пропуском для вільного в’їзду.
В огляді ми охопили всі популярні у наших співвітчизників країни Європи. Особливу увагу приділено особливостям в’їзду в період пандемії, популярним вакансіям і розміру зарплат.
ТОП-5 країн, готових взяти на роботу українців в період пандемії (інфографіка)
Польща. Ця країна була і залишається лідером з надання робочих місць українцям. І справа не тільки в близькому сусідстві. Дозвіл на сезонні роботи терміном на 9 місяців можна оформити в будь-якому з 17 візових центрів в Україні. А з 16 березня цього року подати документи на візу можна, скориставшись послугами «Нової Пошти».
Крім в’їзду на підставі дозволу на сезонні роботи, в країну можна в’їхати також:
  • по Карті Поляка;
  • маючи право на проживання на території Республіки (постійне або тимчасове);
  • маючи дозвіл на працевлаштування (при в’їзді необхідно надати документи про невідкладний початок роботи).
Особливості в’їзду в період пандемії Сертифікат про щеплення допущеною в ЄС вакциною – безперешкодний пропуск на територію Республіки Польща. В іншому випадку доведеться посидіти в обсервації. До речі, наявність місця для неї – обов’язкова умова для в’їзду.
Популярні вакансії і очікувана зарплата. Найбільш затребуваною роботою в Польщі для наших співвітчизників залишається збір ягід (полуниць, малини, смородини, вишні). Польські фермери, не в змозі забезпечити необхідну кількість працівників навіть звернулися до чиновників і митників з проханням прискорити оформлення працівників з України.
Але в той же час жорстка конкуренція на цю продукцію в країнах ЄС змусила плантаторів знизити заробітну плату. Якщо в 2019 році за зібраний кошик полуниці платили 4-5 злотих, то зараз ця сума ледь дотягує до 3,5 злотих.
Тому в залежності від обсягу виконаної роботи заробітна плата може варіюватися від 2500 до 4500 злотих на місяць.
Що стосується інших спеціальностей, то прогнозовані зарплати (в злотих) виглядають наступним чином:
  • пакувальник на складі – 2900 – 3300;
  • водій навантажувача – 3200 – 3700;
  • різноробочий – 3100 – 3700.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати 💸

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас