Рада зробила перший крок до істотного очищення законодавства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада зробила перший крок до істотного очищення законодавства

Казна та Політика
427
Верховна Рада зробила перший крок до суттєвого очищення українського законодавства. Народні депутати прийняли за основу відповідний законопроєкт № 4284.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на трансляцію засідання ВР.
«За» проголосували 264 нардепи.
Документ пропонує визнати такими, які не застосовуються на території України, близько 1500 законодавчих актів, а також доручити провести відповідну роботу з цього питання Кабінету Міністрів.
При цьому не скасовуються радянські нормативно-правові акти, які не суперечать Конституції України та ЗУ «Про правонаступництво» і стосуються:
суверенітету України та її територіальної цілісності в рамках існуючого державного кордону України, визначеного Конституцією та законами України, а також міжнародними договорами України, згода на обов’язковість яких надана Радою,
адміністративно-територіального устрою України;
описи, нагородження, вручення, правила носіння і передачі орденів, медалей, орденських стрічок і стрічок медалей на планках, знаків розрізнення, почесних звань, звань СРСР.
Нагадаємо, раніше Комітет з питань організації державної влади рекомендував ВР прийняти за основу законопроєкт № 4284 «Про дерадянізацію законодавства України».
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас