П'ять порад для працевлаштування в банк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

П'ять порад для працевлаштування в банк

Особисті фінанси
496
Робота в банках вимагає високого професіоналізму, точних знань і відточених умінь. Finance.ua поспілкувався з колишніми співробітниками банків і на підставі їхніх відповідей підготував кілька порад для тих, хто тільки планує почати свій шлях у банківській сфері.
Порада 1. Для початку — про джерела пошуку роботи. У цьому випадку всі способи хороші, тому краще використовувати різні канали. Відправляйте резюме на вакансії, що вас цікавлять, через спеціалізовані сайти з пошуку роботи, запитуйте про вакансії у знайомих, які працюють в банках. До речі, більшість опитаних Finance.ua колишніх банківських співробітників знаходили роботу саме через рекомендації знайомих.
Можете не соромитися і навіть зайти в кілька банків та запропонувати свою кандидатуру.
Комплексний підхід забезпечить більше шансів знайти кращого роботодавця і обрати серед запропонованих варіантів.
Порада 2. Етапи співбесіди. Найчастіше в українських банках співбесіди проходять в кілька етапів. Перший — співбесіда з HR і безпосереднім керівником, а потім — з керівником відділення/управління/департаменту. Як ми з’ясували, тестові завдання кандидатам дають вкрай рідко, проте бували і випадки працевлаштування в іноземний банк, де було 5 етапів співбесід на різних рівнях, а затягнулося все це на 4 місяці.
При влаштуванні в банки і фінансовий сектор використовуються числові (математичні), вербальні і психологічні тести. Також багато роботодавців використовують логічні тести.
До речі, перед співбесідами подбайте про свій зовнішній вигляд — рвані джинси і яскрава футболка тут будуть недоречні. Одяг повинен відповідати посаді, на яку ви претендуєте, тому заздалегідь попрасуйте сорочку і штани/спідницю.
Порада 3. Будьте готові до перевірок. Претендентів у банківській сфері ретельно перевіряє служба безпеки. Вони збирають дані про наявність заборгованостей, судових позовів (перебування під слідством), адміністративних порушень, а також перевіряють на справжність документи кандидата.
Ба більше, при працевлаштуванні в банк звертають увагу навіть на попереднє місце роботи, тому звільнятися краще без скандалів. Але пам’ятайте: невдачі або конфлікти на минулих роботах траплялися з усіма. Тому нехай краще про них дізнаються від вас, ніж від когось ще.
Порада 4. Овертайми і «банківська сім’я». На жаль, переробки і багатогодинні зміни в банківській сфері – справа не нова. Більшість опитаних фахівців скаржилися саме на цей пункт. Тому важливо розуміти, на що ви йдете — без стресостійкості і посидючості тут ніяк.
Однак незважаючи на постійну метушню з паперами і жменю бюрократії, банк — це велика сім’я. Взаємодопомога і спілкування тут особливо важливі, тому майбутнім працівникам банків потрібно вчитися комунікувати з колегами і проявляти свої лідерські здібності без підвищених тонів.
Порада 5. Підвищення: чекати чи не чекати? Просування за посадами в одному банку залежить від появи таких посад і ваших керівних здібностей. Колишні співробітники відзначають, що банки — це дуже «інертні» структури, і всі зміни та процеси там можуть тривати роками. Іноді легше перейти в інший банк на нову посаду, ніж чекати на підвищення в своєму.
Але якщо говорити про позитивні боки працевлаштування в банківських структурах, опитані нами банкіри часто називали такі факти:
  • стабільний роботодавець;
  • офіційна зайнятість і зарплата;
  • оплачувані лікарняні та 24 дні відпустки;
  • безкоштовні тренінги та навчання;
  • чітко регламентована і автоматизована робота (в нормативних документах описані майже всі процеси);
  • цікаві знайомства, які можуть стати в пригоді в майбутньому.
До речі, більше цікавих новин і корисної інформації в зручному форматі – в телеграм-каналі Finance.ua. Не забудьте підписатися! 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас