День банківського працівника: ТОП-5 затребуваних професій, зарплати (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День банківського працівника: ТОП-5 затребуваних професій, зарплати (інфографіка)

Особисті фінанси
1294
Спеціально до Дня банківського працівника аналітики провели моніторинг ринку праці в банківській сфері. У травні 2021 року 5,4% всіх актуальних вакансій на кадровому порталі grc.ua становили вакансії з професійної сфери «Банки/інвестиції/лізинг».
Про це пише кадровий портал grc.ua.
Середня заробітна плата, яку пропонують роботодавці в категорії, становить 17 тис. грн. При цьому, деякі фахівці можуть претендувати на вищі оклади. Так, фахівці з досвідом від 6 років, які володіють англійською мовою і мають необхідну освіту, можуть розраховувати на зарплату від 36,6 тис. грн (5% всіх вакансій).
День банківського працівника: ТОП-5 затребуваних професій, зарплати (інфографіка)
Банківський співробітник, який працює в регіональному відділенні з досвідом роботи від трьох до шести років, може претендувати на суму від 24,3 тис. Операціоністам та іншим менеджерам молодшої ланки пропонують компенсацію в районі 12,1 тис. грн (таких вакансій більшість – 50% від загального числа пропозицій про роботу в категорії)
День банківського працівника: ТОП-5 затребуваних професій, зарплати (інфографіка)
П’ятірка найбільш затребуваних фахівців (оклади):
  • фахівці з продажу фінансових послуг можуть розраховувати суму від 17,3 тис. грн,
  • експерти роздрібного кредитування – від 14,1 тис. грн,
  • касири і інкасатори – від 10,8 тис. грн (середня сума компенсації – 12 тис. грн),
  • фахівці із залучення клієнтів – від 18 тис. грн.
  • співробітники комерційних банків – від 15 тис. грн.
День банківського працівника: ТОП-5 затребуваних професій, зарплати (інфографіка)
Найчастіше всі роботодавці категорії «Банки/інвестиції/лізинг» шукають людей з профільною освітою (економіка, банківська справа, менеджмент, фінанси і т.д.) і які вже мають досвід роботи в фінансових установах (від року до трьох років). Таких вакансій 52%.
Для студентів і людей без досвіду роботи банки також відкриті. Є 31% таких вакансій. Для більш досвідчених претендентів вакансій менше. Так, для кандидатів з досвідом від трьох до шести років відкрито 15% вакансій категорії. Менеджерам з досвідом роботи від шести років підходять тільки 2% всіх вакансій.
Резюме від бажаючих працювати в категорії «Банки/інвестиції/лізинг» складають 2% від загального числа всіх актуальних резюме на кадровому порталі grc.ua. В цілому, вакансії перекривають потребу в роботі на 85%.
Банківська сфера гендерно нейтральна. На пропозицію про роботу практично порівну відгукуються і жінки (51%), і чоловіки (49%).
Більшість із них мають профільну освіту (89%), досвід роботи від шести років (77%) і хотіли б отримувати заробітну плату в діапазоні від 20 до 32 тис. грн.

Отримати гроші до зарплати 💸

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас