Після скасування ПСО платіжка за тепло підскочить на 1000-2000 грн на місяць, — експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Після скасування ПСО платіжка за тепло підскочить на 1000-2000 грн на місяць, — експерт

Особисті фінанси
4065
В Україні на 1−2 тис. зросте платіжка за послугу центрального опалення для квартири 50 кв. м.
Такий прогноз зробив голова Союзу споживачів комунальних послуг України (СПКУ) Олег Попенко після того, як Кабмін на своєму засіданні, 19 травня, скасував дію режиму ПСО — в його рамках уряд регулював ціну газу, за якою НАК «Нафтогаз» поставляв ресурс теплокомуненерго (ТКЕ).
Таким чином, з 20 травня тепловики будуть самі вибирати постачальника на ринку, домовляючись з ним про кінцеву вартість газу.
Попенко аргументував свою оцінку подорожчання центрального опалення тим, що більшість ТКЕ затверджували свої нинішні тарифи при ціні газу в 4−5 тис. грн/1 тис. куб. м.
Водночас, за словами Попенка, зараз «Нафтогаз» продає їм ресурс за ціною 8,2 тис. грн за тисячу кубометрів. Після скасування спецобов’язків, висловив думку голова СПКУ, ця цифра зросте до близько 9,5 тис. грн/1 тис. куб. м.
«Це автоматично призведе до того, що всі ТКЕ будуть погоджувати нові тарифи на тепло і гарячу воду вище існуючих — від 30 до 60%. А це означає що платіжка за тепло для українця в квартирі 50 кв. м зросте від 1000 до 2000 грн на місяць», — висловив упевненість Попенко.
Також, на думку експерта, «Нафтогаз» уже розіслав ТКЕ умови придбання газу — це передоплата або гарантії органів місцевого самоврядування (тобто власників ТКЕ — прим. Ред.)". Через це невеликі і середні міста, що мають дефіцитний бюджет, не зможуть зробити передоплату, пояснював нам експерт раніше.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас