Чому проїзд електричкою має коштувати 79 грн — відповідь Київпастрансу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чому проїзд електричкою має коштувати 79 грн — відповідь Київпастрансу

Особисті фінанси
2220
Необхідність підвищити ціну проїзду київською електричкою до 78,9 грн, серед іншого, продиктована відсутністю у комунального підприємства «Київпастранс» власної залізничної інфраструктури та ремонтної бази залізничних вагонів.
Через це комунальне підприємство змушене оплачувати рахунки за користування інфраструктурою «Укрзалізниці».
Таке пояснення дав «Київпастранс» на запит щодо розрахунків економічно обґрунтованої ціни проїзду міською електричкою, а також автобусами, тролейбусами і трамваями.
Нагадаємо, минулого тижня в «Київпастрансі» опублікували звернення до міської влади з вимогою підвищити тариф на проїзд з нинішніх 8 грн до «економічно обґрунтованого рівня». Для автобусів, тролейбусів і трамваїв він становить 25,18 грн, для електрички — 78,9 грн.
У «Київпастрансі» також вказали, що через карантинні обмеження обсяг пасажирських перевезень у них знизився на 39% з відповідним зниженням доходів.
«Позаяк вартість проїзного квитка складається з собівартості перевезення — зарплат, паливно-мастильних матеріалів, обслуговування та ремонту рухомого складу, — череза підвищення вартості цих основних складових сьогодні істотно зросла собівартість однієї поїздки… Крім того, неврегульованим залишається питання компенсації з держбюджету проїзду іногородніх пільговиків», — підкреслюється у відповіді «Київпастрансу».
Альтернативним підвищенню тарифів способом підтримати громадський транспорт столиці може стати пряме дотування з місцевого бюджету.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас