Справа на $174 млрд. Президент США представив свій план з виробництва електромобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Справа на $174 млрд. Президент США представив свій план з виробництва електромобілів

Світ
715
Під час відвідування заводу Ford із виробництва електрокарів у Мічигані 18 травня Джо Байден розповів про пропоновані заходи щодо подальшого збільшення виробництва екологічно чистих автомобілів.
Про це повідомляє агентство Reuters.
Президент США представив свій план зі стимулювання випуску електромобілів у країні, який передбачає державну підтримку в розмірі 174 млрд доларів.
Із цієї суми 100 мільярдів підуть на заохочення американців до покупки екологічно чистих машин. Байден також пообіцяв вкласти серйозні кошти в створення нових потужностей з виробництва акумуляторних батарей, оскільки саме це є ключем до подальшого нарощування випуску електромобілів.
Крім того, план Байдена передбачає матеріальні «стимули для продавців електромобілів», які, проте, не поширюватимуться на дорогі розкішні моделі. Він також пропонує гранти на фінансування переобладнання закритих заводів «для виробництва сучасних автомобілів і запчастин».
45 мільярдів доларів спрямують на електрифікацію значної кількості шкільних і міських автобусів, також буде профінансоване переведення на електротягу автопарку федеральної влади.
Передбачені також заходи щодо прискореного розвитку інфраструктури. Згідно з планом, до 2030 року буде побудовано 500 000 зарядних станцій для електромобілів, зокрема в багатоквартирних будинках і громадських парковках ($ 15 млрд). Але центральним елементом плану є пільги і знижки для покупців електрокарів у розмірі 100 млрд доларів.
На думку Байдена, наразі США відстають від Китаю за темпами зростання виробництва екологічно чистих транспортних засобів.
План Джо Байдена з розвитку електромобілів у США:
  • 100 млрд доларів — податкові пільги для покупців електромобілів;
  • 45 млрд доларів — переведення на електротягу шкільних автобусів;
  • 15 млрд доларів — будівництво до 2030 року 500 тисяч зарядних станцій, зокрема в багатоквартирних будинках і на громадських автостоянках;
  • 10 млрд доларів — податкові пільги для комерційної техніки середньої і великої вантажопідйомності з нульовим рівнем викидів.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас