У Зеленського анонсували боротьбу з нелегальним ринком нафтопродуктів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Зеленського анонсували боротьбу з нелегальним ринком нафтопродуктів

Енергетика
357
В Офісі президента Володимира Зеленського анонсували боротьбу з нелегальним ринком нафтопродуктів.
Про це заявила заступник керівника Офісу президента Юлія Свириденко під час зустрічі з представниками основних операторів ринку нафтопродуктів України, пише пресслужба ОПУ.
14 травня Кабінет Міністрів ухвалив постанову, якою запроваджується граничний рівень торговельної надбавки до середньої ціни дизельного пального (7 грн/літр) і бензину (5 грн/літр). Такий крок був здійснений з метою запобігання необґрунтованому зростанню цін на пальне у роздрібних мережах.
Під час розмови в Офісі президента учасники зустрічі зазначили, що зростання цін на заправках зумовлене як подорожчанням сировини на світових ринках, так і нелегальним ринком нафтопродуктів всередині країни, а також системним ухиленням від сплати податків нафтопереробниками. Це призводить до того, що компанії, які працюють на ринку прозоро, програють конкуренцію за споживача менш доброчесним постачальникам пального.
Представники операторів наголосили, що підтримують встановлення чесних і прозорих умов для роботи бізнесу.
Зі свого боку Юлія Свириденко зазначила, що пріоритетом влади найближчим часом буде робота для боротьби з нелегальним ринком нафтопродуктів, через який бюджет недоотримує до 20 млрд грн.
За її словами, президент і уряд готові розглянути пропозиції представників ринку щодо кроків, які необхідно здійснити, щоб позбавити Україну від нелегальних продавців нафтопродуктів.
Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на Finance_ukr та першими дізнавайтесь про новини у світі фінансів 🤫
За матеріалами:
Слово і Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас