У Кабміні назвали причини обмеження цін на пальне до кінця карантину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Кабміні назвали причини обмеження цін на пальне до кінця карантину

Енергетика
513
Рішення Кабінету міністрів про встановлення граничної торговельної надбавки на бензин і дизельне пальне має стабілізувати ринок. Обмеження діятимуть до кінця карантину.
Про це заявив міністр економіки Ігор Петрашко, повідомляє прес-служба міністерства.
“Введення урядом граничних торговельних надбавок на пальне – це вимушений і тимчасовий захід на період карантину. Це відповідь на необґрунтоване зростання цін на пальне в роздрібних мережах”, – сказав він.
За його словами, “граничний розмір торгової надбавки унеможливить маніпуляцію цінами, стабілізує ринок роздрібної торгівлі пальним і введе прозорий механізм ціноутворення”.
Гранична торговельна надбавка буде нараховуватися до середньої вартості пального, яка буде визначатися на підставі даних інформаційного агентства Platts CIF NWE за попередню декаду з урахуванням акцизу і податку на додану вартість.
Як вказано в повідомленні, граничний рівень торговельної надбавки встановлено в таких розмірах:
- не більше 7 гривень (включаючи ПДВ) на 1 літр для дизельного пального;
- не більше 5 гривень (включаючи ПДВ) на 1 літр для автомобільних бензинів.
Інформація про середню вартість 1 літра дизельного пального і бензинів автомобільних публікується на офіційному веб-сайті Мінекономіки щомісяця до 3, 13 і 23 числа.
Постанова набирає чинності з наступного дня після публікації, тобто з 15 травня.
Нагадаємо, Кабінет міністрів України ввів державне регулювання роздрібних цін на бензин і дизельне пальне. Згідно з розрахунками, середня ціна дизельного пального на травень з урахуванням граничної націнки має становити 27,89 гривень за літр, бензину – 30,22 гривень за літр.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас