Хакери, які зламали трубопровід США Colonial Pipeline, отримали $90 млн в біткойнах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хакери, які зламали трубопровід США Colonial Pipeline, отримали $90 млн в біткойнах

Світ
847
Хакерська група DarkSide, звинувачена в кібератаці на найбільшу американську трубопровідну компанію Colonial Pipeline, отримала 90 мільйонів доларів викупу в Bitcoin з 47 криптогаманців.
Про це із посиланням на дослідження аналітичної компанії Elliptic повідомляє NBC News.
Зазначається, що експерти ідентифікували Bitcoin-гаманець, який зловмисники використовували для збору грошей від своїх жертв.
Виявилося, що розробник DarkSide отримав 15,5 мільйона доларів, а ще близько 74,7 мільйона доларів надійшли до його філій. Середній платіж від організацій, ймовірно, склав 1,9 мільйона доларів, а Colonial Pipeline заплатила близько 5 мільйонів доларів.
«Наскільки нам відомо, цей аналіз включає всі платежі, здійснені для DarkSide, однак можуть бути виявлені й інші транзакції, а ці цифри варто розглядати як нижню межу», — зауважив співзасновник Elliptic Том Робінсон.
Тим часом експерти у сфері безпеки з Intel 471 заявляють, що DarkSide оголосила про саморозпуск після втрати доступу до своїх серверів і спустошення гаманців з криптовалютою. Припускають, що залишені після операцій 5,3 мільйона доларів були заморожені урядом США.
Минулого тижня на всіх центральних комп’ютерах найбільшого паливного оператора США Colonial Pipeline з’явилося повідомлення із наступним змістом: «Ваша система намертво заблокована. 5 мільйонів доларів, або буде ще гірше».
Після цього у 17 штатах оголосили надзвичайну ситуацію, а керівництво США звинуватило в кібератаці групу хакерів, що іменує себе DarkSide і пов’язана з РФ.
Прессекретар російського президента Дмитро Пєсков заявив, що РФ не має жодного відношення до хакерської атаки на Colonial Pipeline.
В телеграм-каналі Finance_ukr більше цікавих новин та історій про фінанси.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас