У Китаї почали працювати станції 1-хвилинної заміни акумуляторів електрокарів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Китаї почали працювати станції 1-хвилинної заміни акумуляторів електрокарів

Технології&Авто
697
Експериментальна мережа таких станцій розгорнута концерном Geely і називається просто Battery Swap, тобто «заміна батарей».
Швидка заміна тягових акумуляторів в електрокарах розглядалася як альтернатива тривалим зарядкам ще на початку електромобільного буму, проте тільки зараз реалізація цієї ідеї стала набирати обертів.
Нещодавно китайський автовиробник NIO почав встановлювати станції автоматичної заміни батарей електромобілів Power Swap Station 2.0, які виконують операцію всього за 5 хвилин. А тепер компанія Geely демонструє власну станцію, ще кращу.
На станції Geely Battery Swap заміна батарей в електрокарі відбувається всього за хвилину. Звичайно, за умови, що сам електрокар пристосований для таких операцій.
За необхідності замінити розряджену батарею на заряджену власник електромобіля Geely відкриває мобільний додаток і прокладає маршрут до найближчої станції. Прибувши на станцію, водієві потрібно розмістити машину на спеціальному майданчику, а далі комплекс зробить все автоматично.
Для користувача весь процес не складніший, ніж миття машини в тунельній мийці. Після завершення процесу додаток виводить відповідне повідомлення, яке дозволяє виїзд зі станції.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас