Інвестор, який спеціалізується на «бульбашках», зробив багатомільйонну ставку проти компанії Ілона Маска — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестор, який спеціалізується на «бульбашках», зробив багатомільйонну ставку проти компанії Ілона Маска

Світ
1005
Американський інвестор Майкл Бьюррі, який під час кризи 2008 року зробив мільярдні ставки проти іпотечних паперів, зробив велику ставку проти компанії Tesla Ілона Маска.
Про це повідомляє Bloomberg.
Згідно з офіційною документацією, хедж-фонд інвестора Burry’s Scion Asset Management станом на 31 березня володів ведмежими опціонами Tesla на 800 100 акцій.
Позиція Бьюррі оцінюється в $ 534 млн. Відзначається, що ця сума, ймовірно, була отримана шляхом множення ціни акцій Tesla на 31 березня на кількість акцій, проти яких поставив хедж-фонд Бьюррі.
Бьюррі в 2005 році був одним з перших інвесторів у світі, хто передбачав, що «бальбашка» на ринку нерухомості лусне вже в 2007 році, і заробив на цьому.
Чистий прибуток його хедж-фонду за період з 1 листопада 2000 року і до червня 2008 року склав 489,34%. Після чого він його ліквідував. Тепер він не залучає сторонніх інвесторів, а інвестує тільки свої гроші.
У грудні 2020 року Бьюррі написав у Twitter, що його фонд ставить на зниження акцій компанії Ілона Маска. Пізніше Бьюррі цей твіт видалив.
Також інвестор радив Маску випустити на ринок більше акцій Tesla, поки їх ціна на «сміховинно» високому рівні.

Довідка Finance.ua:

  • Станом на 18 травня 2021 року чергова гучна заява Ілона Маска похитнула його позиції в рейтингах мільярдерів. Гендиректор компанії Tesla і SpaceX Ілон Маск опустився на третю сходинку в рейтингу найбагатших людей світу після серії хаотичних твітів про можливий продаж запасів найпопулярнішої криптовалюти Bitcoin.
  • 13 травня Маск заявив, що американська компанія Tesla вирішила призупинити продаж своїх електромобілів за біткойни — через екологічну шкоду від майнінгу і операцій з цією криптовалютою. Внаслідок такої заяви Маска вартість Bitcoin впала більш ніж на 17%, до 46,2 тис. доларів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас