Мінінфраструктури починає експериментальний проєкт доступу до ринку річкових перевезень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінінфраструктури починає експериментальний проєкт доступу до ринку річкових перевезень

Казна та Політика
241
Мінінфраструктури розпочинає експериментальний проєкт доступу до ринку річкових перевезень — уряд схвалив відповідну постанову.
Про це повідомляє Урядовий портал.
Зазначається, що постановою запроваджується реалізація проєкту до 31 грудня 2021 року з метою створення сприятливих умов для суб’єктів господарювання для доступу до ринку річкових перевезень.
«Розвиток внутрішніх водних шляхів — один із головних пріоритетів міністерства. Вищезазначеним проєктом ми створюємо сприятливі умови для доступу до ринку річкових перевезень для суб’єктів господарювання, зокрема для іноземних невійськових суден під прапорами держав, з якими не укладено міжнародних договорів України про судноплавство на внутрішніх водних шляхах, без отримання одноразових тимчасових дозволів», — заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій.
За його словами, враховуючи нагальні потреби ринку в умовах розвитку водних перевезень, впровадження цього проєкту дозволить забезпечити конкурентоспроможність річкових портів у порівнянні з морськими портами, де не передбачено отримання будь-яких дозволів.
А також — збільшити обсяг перевалки вантажів і в цілому покращити розвиток річкового транспорту.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас