«Паспорт вакцинації» в Україні: Федоров розповів про його впровадження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Паспорт вакцинації» в Україні: Федоров розповів про його впровадження

Казна та Політика
872
В Україні від 1 липня планують запустити «паспорт вакцинації».
Про в ефірі «Сніданку з 1+1» повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.
За його словами, нині працюють над його наповненням та дизайном. Сертифікат буде як паперовим, так і електронним у застосунку «Дія. Документ». Зокрема, він міститиме дані про те, коли і яким препаратом була вакцинована людина, чи хворіла вона COVID-19.
«Ми одна з перших країн, яка почала активно працювати з ВООЗ, Євросоюзом та всіма європейськими стандартами. Ми в першу чергу орієнтуємось на міжнародні процеси, щоб українці мали змогу подорожувати з паспортом. Як його можна буде використовувати в Україні, залежить від МОЗ. Від того, яку вони оберуть політику. Наша частина технічна: зробити так, щоб вакциновані українці, мали цей сертифікат», — наголосив Федоров.
Як повідомлялося, від 17 травня «паспорт вакцинації» запускає Велика Британія. Документ дозволяє вакцинованим від коронавірусу вільно подорожувати за кордон.
Для зручності вся інформація міститься в безкоштовному застосунку, в якому треба реєструватися за два тижні до поїздки. Можна також отримати паперовий сертифікат, він буде дійсний через п’ять днів після введення другої дози вакцини.
Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на Finance_ukr та першими дізнавайтесь про новини у світі фінансів 🤫
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас