Міжбанк: саме психологічний фактор сьогодні буде «рухати» курс протягом дня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: саме психологічний фактор сьогодні буде «рухати» курс протягом дня

Валюта
322
Понеділок на валютному ринку пройде досить цікаво, що пов’язано з впливом трьох основних чинників:
1. Початок активної фази сплати податків клієнтами. Відсьогодні основна частина компаній почне здійснювати свої розрахунки з бюджетом і це традиційно збільшить їхню активність на міжбанку. Дефіцит гривні для сплати податків завжди страхує нацвалюту на валютному ринку;
2. Господарська діяльність клієнтів і зміцнення курсу гривні на торгах кінця минулого тижня. Зниження котирувань долара майже до психологічного порогу в 27,50 гривень 14 травня зіграє сьогодні на міжбанку двояко.
З одного боку, пожвавляться ті з потенційних покупців валюти, хто вичікував «дна» по курсу. Це спровокує зростання відкладеного попиту і частково збільшить тиск на гривню під час сесії понеділка.
З іншого боку, частина компаній буде сподіватися на подальше просідання котирувань і це робить їхні дії повністю залежними від настроїв ринку в перші кілька годин сесії. Якщо котирування почнуть падати нижче, ця частина клієнтів продовжить вичікувати, але якщо курс все ж зупиниться або почне рости, весь відкладений попит вийде одночасно на ринок, що зіграє проти нацвалюти. Саме психологічний фактор сьогодні буде «рухати» курс протягом дня.
3. Завтрашній аукціон Мінфіну з розміщення ОВДП. Чиновники запропонують валютні папери в євро і доларах, а також значне число гривневих облігацій на різні терміни. Після серії невдалих і млявих аукціонів, і значних погашень попередніх випусків (великі нові суми треба буде гасити і 19 травня) інвестори сподіваються на підвищення прибутковості на цьому аукціоні. Від того як він пройде — багато в чому залежить не тільки поточний тренд на валютному міжбанку, а й перспективи по курсу як мінімум до кінця всього травня.
Це розуміють всі, і нерезиденти теж готуються до участі в цьому аукціоні, що частково позначатиметься на валютному міжбанку в період з понеділка по середу.
За прогнозами Finance.ua, обсяги операцій на торгах 17 травня будуть у межах до $ 125−165 млн при здійсненні до 440−620 угод.
Котирування міжбанку, за нашими розрахунками в понеділок будуть в межах:
  • долар — коридор 27,45−27,70 грн,
  • євро — коридор 33,20−33,65 грн.
На готівковому ринку цінники в обмінниках фінкомпаній і банків будуть у межах:
  • Долар: коридор купівель і продажів 27,40−27,75 грн при спреді в обмінниках фінкомпаній в межах до 15−20 коп, а в касах банків до 20−25 коп.
  • Євро: в банках коридор 33,05−33,65 грн при спреді до 25 коп, а в обмінниках фінкомпаній — в межах коридору 33,15−33,45 грн при спреді в 20−25 копійок.
Курс долара на Міжбанку — графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США — 27,53 / 27,55
євро — 33,42 / 33,44
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас