У Мінсоцполітики розповіли, кому з пенсіонерів незабаром підвищать виплати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінсоцполітики розповіли, кому з пенсіонерів незабаром підвищать виплати

Казна та Політика
1924
Мінсоцполітики має намір в нинішньому році підвищити виплати деяким категоріям пенсіонерів.
Про це заявила очільниця відомства Марина Лазебна в ефірі каналу «Україна 24».
«З 1 липня на 100 гривень, тобто ми даємо щомісячну доплату до пенсій тим людям, які не підпадали під індексацію в 2019—2020 роках. Так прописано в законодавстві, реформа 2017 року. Ми знаємо цю категорію людей, і коли ми робили індексацію з березня для 8 млн осіб, Я знала, що ще є півмільйона ось таких людей, ми для них також визначили з 1 липня щомісячну доплату по 100 гривень», — розповіла глава Мінсоцполітики.
Вона також анонсувала розгляд урядом постанови про підвищення пенсій і мінімальних пенсійних виплат для інвалідів I групи.

Пенсійні системи світу 👛

«У людей немає стажу. Вони ж не винні, що за станом здоров’я не могли працювати, а у них, наприклад, стажу немає, щоб отримати понад 2000 гривень. Ми зараз їм піднімемо пенсію. Минулого року ми внесли в Раду законопроект, де пропонуємо на 40% підвищити пенсії ліквідаторам на ЧАЕС з інвалідністю. Крім того, вчора я підписала в уряд законопроект про підвищення мінімальних пенсійних виплат для чорнобильців, вони збільшуються в два рази», — повідомила вона.

Довідка Finance.ua:

  • Державна компанія «Укрпошта» продовжить доставляти пенсію в ті регіони країни, де з об’єктивних причин не можна перевести пенсіонерів на отримання виплат через банківські картки.
  • Громадська організація CASE Україна створила пенсійний калькулятор для розрахунку орієнтовного розміру пенсії від держави та суми альтернативного доходу, який українці могли б отримувати, якби самі розпоряджалися Єдиним соціальним внеском (ЄСВ).
Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на Finance_ukr та першими дізнавайтесь про новини у світі фінансів 🤫
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас