Україна інформує США про компанії, залучені в Nord Stream 2 - Маркарова — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна інформує США про компанії, залучені в Nord Stream 2 - Маркарова

Енергетика
257
Конгрес США в цьому місяці повинен отримати доповідь Уряду про компанії, що продовжують працювати в проєкті Nord Stream 2, і Україна системно ділиться з американською стороною такими даними.
Про це розповіла у Вашингтоні посол України в США Оксана Маркарова, передає власний кореспондент Укрінформу.
«Посольство дуже активно залучено до цього процесу. Ми постійно працюємо з нашими колегами тут (у Вашингтоні. — Ред.), передаємо їм інформацію — списки компаній, які, на жаль, беруть участь поки що в будівництві «Північного потоку 2», — повідомила посол.
За її словами, американська сторона заявила досить активну позицію про те, що «це не просто погана угода — а угода, яка несе ризик безпеки Європи і зокрема України». Маркарова підкреслила, що позиція офіційного Києва в цьому питанні також однозначна: «Північний потік 2″ не повинен бути добудований, і ми вдячні нашим партнерам за таку ​​постійну і активну увагу до цього процесу».
Крім того, посол України в США висловила подяку американській стороні за санкції, введені проти Росії у зв’язку з її збройною агресією. «Сподіваємося, що ці санкції будуть поглиблюватися і розширюватися до того моменту, поки агресор не змінить свою поведінку», — підкреслила Оксана Маркарова.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас