Уряд Німеччини допоможе з іпотекою для ВПО, дають 25,5 млн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд Німеччини допоможе з іпотекою для ВПО, дають 25,5 млн євро

Нерухомість
322
З 17 травня 2021 року Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву спільно з німецьким банком KfW та міністерством реінтеграції запускає новий проєкт щодо іпотечного кредитування внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Фінансує проєкт уряд Німеччини на загальну суму 25,5 млн євро.
Про це розповів голова правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Сергій Комнатний під час Другого іпотечного форуму в Києві.
За його словами, кредити надаватимуться під дуже зручні умови для ВПО.
«Перший внесок за кредитом складатиме всього 6% від вартості житла. Термін кредитування – 20 років. Процентна ставка – 3% річних за користування кредитом. Це найвигідніші умови для соціально незахищених категорій громадян, які сьогодні діють в державі», – сказав він.

Іпотека на житло в Україні. Безкоштовний каталог.

Сергій Комнатний уточнив, що в перший рік реалізації проєкту планується забезпечити житлом майже 1 тис. сімей. Такі самі плани й на наступний рік.
«Головне, що кошти, які надходитимуть, як повернення відведених кредитів, направлятимуться на нові кредити, повертати їх німецькій стороні нам не потрібно. Тобто нам дають оборотний ресурс майже в 900 млн грн для кредитування внутрішньо переміщених осіб», – резюмував він.
Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на Finance_ukr та першими дізнавайтесь про новини у світі фінансів 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас