«Це якісь нальоти». Кличко різко висловився щодо обшуків у комунальних підприємствах столиці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Це якісь нальоти». Кличко різко висловився щодо обшуків у комунальних підприємствах столиці

Казна та Політика
315
Лідер «УДАРу», мер Києва Віталій Кличко назвав обшуки на комунальних підприємствах придушенням місцевого самоврядування і тиском на нього особисто і на столичну владу. Про це він заявив під час засідання Київради.
«Протягом останніх двох днів правоохоронці і податківці буквально кошмарять столичну владу. Такого не було в Україні навіть у махрові часи Януковича! Вриваються на комунальні підприємства, додому до їх керівників. Це якісь нальоти. Як блискавично і масово знайшлися якісь „справи“, які не витримують жодної правової критики. Я завжди акцентував на тому, що в нашій роботі нульова толерантність до корупції. І міська влада завжди відкрита і співпрацює в цьому напрямку з правоохоронними органами», — сказав Кличко.
Він зазначив, що головна причина масових обшуків — самостійність київської влади і невиконання вказівок Офісу Президента.
«Насправді те, що відбувається, — це тиск на столичну владу і придушування місцевого самоврядування. Тиск на мене особисто. І скажу, з чим він пов’язаний. Тому що Київ вивчає питання про введення виконкомів. Коли суспільство і управління містом не залежать від вказівок і волі Банкової. І цього дуже не хочуть. Не хочуть, щоб Києвом керував мер, обраний киянами, а не призначений центральною владою козачок», — пояснив лідер «УДАРу».
Він зазначив, що тільки за останні два дні обшуки пройшли в «Київзеленбуді», в КП «Спецжитлофонд», в «Київавтодорі», в «Київському інституті земельних відносин», «Київміськсвітлі», в департаментах земельних ресурсів і соціальної політики, вдома у головного архітектора Києва і голови виконкому партії «УДАР».
Кличко також звернувся до тих, хто намагається дестабілізувати ситуацію в столиці.
«А тим, хто хоче мене, так би мовити, „потренувати“, скажу: я тренувався, ще коли ви в школу ходили. Тому перебуваю у відмінній формі. Я переконаний, такі дії щодо міської влади не залишаться без уваги і оцінки наших міжнародних партнерів. Тож про яку демократію і місцеве самоврядування ми можемо говорити? Цей „серіальчик“ не покращує імідж України як європейської держави. Сценарій — непрофесійний, треба коригувати», — підсумував він.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас