НКРЕКП допускає санкції щодо «Київгазенерджі» через зрив термінів публікації річного тарифу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НКРЕКП допускає санкції щодо «Київгазенерджі» через зрив термінів публікації річного тарифу

Казна та Політика
169
Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), розбереться з питанням неоприлюднення постачальником газу «Київгазенерджі» річного тарифу ресурсу для населення і прийме рішення, в тому числі щодо санкцій до нього, повідомила член регулятора Оксана Кривенко.
«У нас є одна проблемна компанія „Київгазенерджі“, у якої сайт не працював тривалий час і не тільки на дату публікації річного тарифу. За результатами її перевірки ми приймемо рішення або накладемо санкції за невиконання вимог регулятора», — сказала вона під час вебінару «Річна ціна на газ: чи виграє споживач?», що був організований спільно НКРЕКП та аналітичним центром DiXi Group у рамках проекту USAID.
При цьому Кривенко зазначила, що «це окремий випадок», оскільки за результатами проведеного НКРЕКП моніторингу «майже всі постачальники опублікували свої тарифи».
Станом на ранок четверга сайт «Київгазенерджі», як і раніше, не працює.
Як повідомлялося, «Київгазенерджі», яке до останнього часу є основним постачальником газу в столиці, не оприлюднило річний тариф на природний газ для населення на своєму офіційному веб-сайті, який не працює, мінімум, з вечора 25 квітня.
На сторінці «Київгазенерджі» у Facebook ціна також не оприлюднена.
НКРЕКП 7 квітня внесла зміни до правил і типового договору постачання природного газу, згідно з якими постачальники газу зобов’язані до 25 квітня оприлюднити на своїх веб-сайтах ціну газу та іншу інформацію про річну пропозицію.
Термін дії базової річної пропозиції не залежить від початку постачання газу споживачеві і триває до 30 Квітня 2022 року. Постачальник протягом періоду дії річної пропозиції не має права підвищувати ціну.
«Київгазенерджі» є 100%-м дочірнім підприємством ПАТ «Київгаз».
ПрАТ «Київенергохолдинг» належить 60% акцій «Київгазу», громаді Києва (КМДА) — 28,5%, Rilosal Capital Limited (Кіпр) — 5,5%.
У свою чергу, 61% «Київенергохолдингу» належать столичній громаді, Artio Global Investors Ltd. (Великобританія) — 25%, Densec Limited (Кіпр) — 14%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас