На одного українця припадає майже вдвічі менша площа житла, ніж у Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На одного українця припадає майже вдвічі менша площа житла, ніж у Європі

Нерухомість
1216
На одного українця припадає 24 кв. м житла.
Про це заявив президент конфедерації будівельників України Лев Парцхаладзе під час Другого іпотечного форуму в Києві.
Він додав, що 80% житлового фонду – застаріле. Не аварійне, а саме застаріле – морально, технічно тощо.
«Для того щоб вийти на європейський рівень забезпечення сучасним і якісним житлом, де на одного мешканця припадає 40 кв. м, треба побудувати мінімум 2 млрд кв. м житлової нерухомості. Такий обсяг за нинішніми темпами ми будуватимемо 200 років», – підкреслив Парцхаладзе.
Нагадаємо, як свідчать результати опитування OLX Нерухомість, мешканці українських мільйонників оцінили свої міста на трійку, але Львів виділився найбільшою середньою оцінкою. Дніпрян турбує забрудненість міста та страх пізно повертатися додому, а одеситів — ситуація з дорогами. Ці міста отримали найнижчі оцінки за критеріями чистоти, безпеки та транспорту.

Довідка Finance.ua:

  • У квітні середня вартість квартири в Києві відзначена на рівні 1 619 дол. США/кв. м, порівняно з березнем середня ціна збільшилася на 0,6%. У національній валюті – на 1,5% до 45 427 грн/кв.м (±0,8%).
  • У січні-лютому 2021 року підприємствами Києва виконано будівельних робіт на суму 3 701 556 тис. грн. Індекс будівельної продукції у січні-лютому 2021 року порівняно із січнем-лютим 2020 року становив 82,4%.
  • За даними дослідження Global House Price Index компанії Knight Frank, Україна входить до ТОП-10 країн з найбільш помітним зростанням цін на житло.

Іпотека на житло в Україні. Безкоштовний каталог.

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас