Мінекономіки хоче запровадити держрегулювання цін на паливо — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекономіки хоче запровадити держрегулювання цін на паливо

Енергетика
242
Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства пропонує Кабінету Міністрів ввести державне регулювання цін на бензин і дизельне паливо до закінчення карантину.
Про це йдеться в проєкті постанови, який був опублікований на сайті Мінекономіки, передають Українські Новини.
«На період карантину потребує державного регулювання ціноутворення у сфері роздрібної торгівлі пальним з метою запобігання зловживанням суб’єктами господарювання своїм становищем та доступності для населення цієї продукції», — йдеться у ньому.
Згідно з текстом проєкту постанови, пропонується встановити на період дії карантину граничний рівень торговельної надбавки для бензину в розмірі не більше ніж 5 гривень на літр і для дизпалива в розмірі не більше ніж 7 гривень на 1 літр, що нараховується до середньої вартості палива, за даними Міжнародного інформаційного агентства Platts CIF NWE за попередній календарний місяць/декаду, включаючи митні платежі (акцизний податок і податок на додану вартість).
При цьому зазначені розрахунки здійснюватиме Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» на основі даних вищезгаданого агентства, і компанія надаватиме їх Мінекономіки не пізніше ніж 3-го числа кожного місяця.
У свою чергу Мінекономіки буде до 5-го числа кожного місяця публікувати на своєму сайті середню вартість бензину і дизпалива.
Кабмін зобов’язав АЗС заздалегідь попереджати про збільшення цін на бензин і дизель.
У березні в Кабінеті Міністрів заявили про намір створити державну систему якості палива.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас