Україна потрапила в рейтинг найгірших країн Європи за виплатою компенсації лікарняних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна потрапила в рейтинг найгірших країн Європи за виплатою компенсації лікарняних

Казна та Політика
505
Останнім часом оплата через хворобу стала предметом суперечок, оскільки через пандемію коронавірусу незліченна кількість європейців змушені брати відпустку, щоб одужати. Україна в рейтингу посіла 39 позицію.
Про це свідчать результати рейтингу The Compensation Experts.
Ісландія займає лідируючі позиції в Європі з виплати допомоги через хворобу своїм робітникам. Співробітники мають право на отримання вражаючих 100% своєї зарплати як мінімум за 2 дні за кожен місяць роботи.
Слідом йдуть Норвегія і Данія, вони пропонують загальновизнане право на виплату допомоги через хворобу. Кожна забезпечує громадянам 100% їхньої заробітної плати, при цьому уряд Норвегії покриває працівника на строк до року, а данці покривають до 22 тижнів протягом дев’ятимісячного періоду.
Фінляндія, Швейцарія, Монако і Чорногорія пропонують своїм співробітникам компенсацію за період хвороби у розмірі 70-100% від їхньої заробітної плати в різні строки. Особливо вражає те, що громадяни Швейцарії можуть вимагати виплати через хворобу на строк до 2 років.
Центрально-східні країни Словаччина і Україна відносяться до числа найгірших за кількістю робітників, які потребують відпустки. Українці можуть опинитися у скрутному становищі в разі важкої хвороби, хоча формальних строків немає, а Фонд соціального страхування країни буде покривати громадянина тільки, скільки призначить лікар, співробітники можуть бути звільнені з роботи за законом, якщо вони не працюють довше чотирьох місяців.
Країни з великими грошима – Франція, Італія, Росія та Іспанія – також займають низьке становище, всі вони знаходяться далеко за межами першої двадцятки з оплати лікарняних листів для робітників своєї країни.
Читайте важливі поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Інформатор Гроші
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас