Понад 90% споживачів використовуватимуть цифрові платежі у 2022-му: прогноз Mastercard — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Понад 90% споживачів використовуватимуть цифрові платежі у 2022-му: прогноз Mastercard

Фінтех і Картки
262
У 2022 році 93% споживачів з різних країн світу не проти скористатися перевагами безконтактних платежів, платежів з використанням біометрії й QR-коду, а також транзакцій з криптовалютою.
Про це свідчать дані опитування Mastercard за участю 15 500 клієнтів платіжної системи в 18 країнах світу.
Як зазначають в Mastercard, під час пандемії Covid-19 безконтактнi технології стали для користувачів «цифровим каталізатором» для відкриття нових способів оплати. Згідно New Payments Index, за підсумками I кварталу 2021 року кількість безконтактних транзакцій в рамках Системи зросла на 1 млрд (порівняно з січнем-березнем 2020-го).
За даними Mastercard, використання готівкових коштів у всьому світі скорочується, тоді як обсяг безконтактних платежів продовжує зростати: 7 з 10 споживачів, які взяли участь в опитуванні, налаштовані на використання безконтактних карт в поточному році.

Що таке FacePay24? 🧐

Згідно з результатами опитування, 63% клієнтів Mastercard вже пробували «новий для себе спосіб оплати», при цьому більше 70% респондентів очікують, що використання готівки в перспективі лише скоротиться.
53% учасників опитування вважають біометричну систему оплати безпечною, а 60% респондентів заявили, що використання біометрії дозволяє їм почуватися в безпеці в більшій мірі, ніж при введенні PIN-коду.
76% опитаних з АТР вважають, що QR-коди чистіші за готівку для особистих платежів, а 71% з того ж Азіатсько-Тихоокеанського регіону називають цю технологію більш зручною.
У планах 66% респондентів з Латинської Америки й Карибського басейну, а також 63% з Близького Сходу і з Африки – використання QR-кодів в 2022 році.
40% опитаних при цьому мають намір використовувати наступного року криптовалюту, додають в Mastercard.
Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на Finance_ukr та першими дізнавайтесь про новини у світі фінансів 🤫
За матеріалами:
Banker.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас