77% українців підтримують проведення «земельного» референдуму (опитування) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

77% українців підтримують проведення «земельного» референдуму (опитування)

Аграрний ринок
611
79% громадян виступають проти розпродажу землі іноземцям, що стартує вже з 1 липня.
Про це свідчать результати опитування соціологічної групи «Рейтинг».
Як показує дослідження, 77% українців переконані, що рішення про запровадження в Україні ринку купівлі/продажу земель сільськогосподарського призначення повинне прийматися на всеукраїнському референдумі. 16% не підтримують такої ініціативи. 58% однозначно готові взяти участь у такому референдумі, 17% – скоріше б взяли участь, 20% – не взяли б участі.
64% з тих, хто взяв би участь у такому референдумі і визначився із відповіддю, проголосували б проти запровадження в Україні ринку купівлі/продажу земель сільськогосподарського призначення. 36% – підтримали б цю ініціативу.
77% українців підтримують проведення «земельного» референдуму (опитування)
79% проти надання іноземцям права купувати в Україні землі сільськогосподарського призначення. Підтримують таку ініціативу лише 15%.

Довідка Finance.ua:

  • В Україні з 1 липня планують відкрити ринок землі – парламент напередодні ухвалив один з останніх законопроєктів, необхідних для фіналу земельної реформи. Зараз вартість одного гектара землі в Україні оцінюють у 30 тис. гривень. Але ціни можуть помітно зрости після відкриття ринку — поступово до 10−15 тис. євро за гектар, як у наших найближчих сусідів.
  • На думку Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, після запуску ринку землі протягом перших 5−10 років вартість землі може зрости від 2 до 5 разів.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас